Κριθαρώτο Με Γαρίδες

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά (Για 4 Άτομα)

  • 1 συσκευασία γαρίδα Νο. 2 Αργεντινής καθαρισμένες
  • 200 γρ ντοματινια
  • 100 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 20 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 10 γρ σχοινοπρασσο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ κριθαράκι μέτριο
  • 20 γρ λευκό κρασί
  • 60 γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 40 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 γρ ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ ζωμός λαχανικών
  • 1 κλωνάρι θυμάρι

Εκτέλεση

Βράζουμε ελαφρά το κριθαράκι μαζί με το θυμάρι και κρυώνουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τα ντοματινια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε το κριθαράκι, την σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό λαχανικών.

Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Αλατοπιπερωνουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα  και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει.

Τελειώνουμε με τον μαϊντανό, το σχοινόπρασσο και το ξύσμα λεμονιού.