Μπακαλιάρος Με Αγιόλι

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

ή

Υλικά

Για το Ψάρι

  • 700γρ φιλέτο μπακαλιάρου*
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • μαρινάρουμε.
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και Μπακαλιάρο Φιλέτο Pollock Ξαλμυρισμένος

 

Για το Κουρκούτι

  • μπύρα 896 γρ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
  • Corn flour 200 γρ
  • καλαμποκάλευρο 50 γρ
  • χυμός λεμόνι 30 γρ
  • ελαιόλαδο 15 γρ
  • αλάτι 1 κουτ. του γλυκού
  • 3 αυγά
  • 3 γρ baking powder
  • σε μια μπασινα βάζουμε την μπύρα και στην συνέχεια σταδιακά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εκτέλεση

Βυθίζουμε το ψάρι στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.