Μπακαλιάρος Σε Κρούστα Με Ελαφριά Σκορδαλιά

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 1 Συσκευασία Μπακαλιάρου Ρολό Αργεντινής
  • 2 αυγά
  • 600 γρ corn flakes τριμμένα
  • 200 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 λίτρο καλαμποκέλαιο (για τηγάνισμα)
  • αλάτι, πιπέρι

Για Την Σκορδαλιά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο ‘η ξερό θυμάρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο του μπακαλιάρου , αφαιρούμε τα κόκκαλα και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια μπασινα σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια άλλη μπασινα ανακατεύουμε μαζί τα corn flakes με τη φρυγανιά.

Βουτάμε μέσα τον μπακάλικο και πασάρουμε με το μίγμα corn flakes- φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μια φόρα.

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μετρία προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.