Υλικά για 4 άτομα
- 800 γρ γαρίδες Vannamei καθαρισμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγα σπόρια μπουκοβο
- 20 γρ λευκό γλυκό κρασί
- 100 γρ ντομάτα κονκασε
- 60 γρ ζωμό θαλασσινών
- 1/2 κουτ. γλυκού εστραγκόν
- 100 γρ σάλτσα ντομάτας
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 20 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
- ξύσμα από 1/2 lime
- 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο εστραγκόν
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 200 γρ πιπεριές πράσινες και κόκκινες ζουλιεν
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σκόρδο, μπουκοβο και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε.
Βάζουμε την ντομάτα κονκασε, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, την σάλτσα ντομάτας και αλατοπίπερο.
Βάζουμε τις γαρίδες, δένουμε την σάλτσα με το βούτυρο και τελειώνουμε με το ξύσμα lime και το φρέσκο εστραγκον ψιλοκομμένο