Γαύρος Μαρινάτος Με Δροσερή Σαλάτα

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά (Για 4 Άτομα)

  • 600 γρ φιλέτα γαύρο
  • χυμό από 2 λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκαλί
  • 160 γρ ντομάτα σε μικρά κυβάκια
  • 60 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ σαλάτα ανάμικτη
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 50 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ μήλο πράσινο σε μικρά καρέ
  • αλάτι/ φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κεφάλια από τον γαύρο και την ραχοκοκαλιά προσέχοντας να μην σπάσουμε το ψάρι. Ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί απλωμένα. Αλατίζουμε καλά και βάζουμε χυμό από 3 λεμόνια.

Αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ασπρίσει η σάρκα του.

Ανακατεύουμε καλά τον χυμό από το λεμόνι, πορτοκάλι, ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι  και ντομάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε την σαλάτα, περιχύνουμε με την μαρίναρα και προσθέτουμε τα μήλα και τα αμύγδαλα.

Σερβίρουμε με τα φιλέτα του γαύρο στην κορυφή.