Υλικά (Για 4 Άτομα)
- 1 κιλό θραψαλο Ν. Ζηλανδίας ακαθάριστο
- 600 γρ αρακάς κατεψυγμένος
- 50 γρ ντομάτα σε μικρά καρέ
- 100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 50 γρ φρέσκο κολιανδρο ψιλοκομμένο
- 50 γρ πιπεριές πράσινες σε λεπτές λωρίδες
- 50 γρ πιπεριές κόκκινες σε λεπτές λωρίδες
- 20 γρ ξύσμα λεμόνι
- 50 γρ χυμό λεμόνι
- αλάτι/πιπέρι
- 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 40 γρ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά το θράψαλο και αφαιρούμε το δέρμα. Το ανοίγουμε στην μέση και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει καλά βάζουμε το θράψαλο και το ψήνουμε 2,5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από την φωτιά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, τον αρακά και το θράψαλο και μαγειρεύουμε για 4 με 5 λεπτά.
Αλατοπιπερωνουμε, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τον κολιανδρο και τελειώνουμε με το βούτυρο.