Θράψαλο Στιφάδο

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά (Για 4 Άτομα)

  • 700 γρ θράψαλο Ν. Ζηλανδίας καθαρισμένο
  • 400 γρ κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 50 γρ λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ ζωμός θαλασσινών
  • αλάτι/πιπέρι
  • 200 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε το θράψαλο κομμένο σε φαρδιές λωρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και τον ζωμό. Αλατοπιπερωνουμε μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.