Κριθαράκι με γαρίδες

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 1 συσκευασία γαρίδες αποφλοιωμενες ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι
  • 1 ώριμη ντομάτα (χτυπημένη στο μπλέντερ)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (τριμμένο στον τρίφτη)
  • 1 πράσινη πιπεριά (χτυπημένη στο μπλέντερ)
  • κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 σφινακι τσίπουρο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις πλένουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και σωταρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αχνιζουμε για ένα λεπτό. Επειτα, προσθέτουμε το τσίπουρο, το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα και μια κούπα χλιαρό νερό. Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και μια ακόμη κουπα χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για περίπου ένα τέταρτο σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό (αναλόγως πώς το προτιμά ο καθένας. Ζουμερό ή στεγνό).