Μπακαλιάρο-Κεφτέδες

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά για 6 Άτομα

  • 1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • 1 κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
  • 2 κουτ. σούπας καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι όσο τραβήξει
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από τα φτερά, τα κόκαλα και τις πέτσες. Με τα χεριά μας τον κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε μέσα το λειωμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, τον άνηθο, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι κοκκινιστό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο. Αν μας σφίξει πολύ το αραιώνουμε με λίγη μπύρα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε το λαδί και τηγανίζουμε παίρνοντας το μίγμα από το μπολ με ένα βαθύ κουτάλι. Η φωτιά πρέπει να είναι μετρία , σερβίρουμε τους μπακαλιάρο-κεφτέδες μαζί με σκορδαλιά.