Υλικά (Για 4 Άτομα)
- 2 συσκευασίες απομίμηση αστακού σουρίμι
- 4 φέτες προζυμενιο χωριάτικο ψωμί (150 γρ η κάθε μια)
- αλάτι/ πιπέρι
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας σχοινοπρασσο ψιλοκομμένο
- 200 γρ ντομάτα σε μικρά καρέ
- 100 γρ baby ρόκα
- 200 γρ τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε από μια κουταλιά ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το ψωμί για 7 λεπτά.
Σε μια μπασίνα βάζουμε το σουρίμι (ξεπαγωμένο) ψιλοκομμένο, και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμύδι, λεμόνι, αλάτι, σχοινόπρασσο, ντομάτα και τυρί κρέμα.
Απλώνουμε την σαλάτα πάνω από το ψωμί και στην κορυφή βάζουμε την ρόκα μαριναρισμένη με λίγο ελαιόλαδο.