Πανγκάσιους Με Κρέμα Βασιλικού Και Σπανάκι

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά (Για 4 Άτομα)

  • 800 γρ πανγκάσιους φιλέτο
  • 200 γρ βασιλικό
  • 10 γρ κουκουνάρι
  • 20 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 5 γρ σκόρδο
  • αλάτι/ πιπέρι
  • 80 γρ σπανάκι κτψ
  • 30 γρ βούτυρο
  • 20 γρ χυμό λεμονιού
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα multi βάζουμε τα υλικά για την κρέμα βασιλικού (βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα) και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι και το φιλέτο του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά γυρίζοντας προσεκτικά να μην σπάσει το ψάρι και να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, λίγο ζωμό θαλασσινών, προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Αφαιρούμε το ψάρι, προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.