Εκτέλεση
Σε ένα multi βάζουμε τα υλικά για την κρέμα βασιλικού (βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα) και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι και το φιλέτο του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά γυρίζοντας προσεκτικά να μην σπάσει το ψάρι και να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, λίγο ζωμό θαλασσινών, προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε το ψάρι, προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.