Υλικά (Για 4 Άτομα)
- 800 γρ χταπόδι
- 200 γρ λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
- 100 γρ καρότο τριμμένο
- 10 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ μαγιονέζα
- 20 γρ μουστάρδα
- 100 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας σχοινοπρασσο ψιλοκομμένο
- αλάτι/ πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα lime
- 5 γρ χυμό λεμονιού
- 2 φύλλα δάφνης
- 5 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 200 γρ λευκό κρασί
- 100 γρ baby ρόκα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι μαζί με το κρασί, την δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την πέτσα και τις βεντούζες και ψιλοκόβουμε.
Σε μια μπασινα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν.
Διατηρούμε μίση ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε. Στολίζουμε με την βαβυ ρόκα από πάνω.