Υλικά
- 1 κιλό σουπιά
- 100 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ ντομάτα στον τρίφτη
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι/ πιπέρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη
- 40 γρ βούτυρο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 700 γρ ζωμό θαλασσινών
- 500 γρ σπανάκι καθαρισμένο
- 250 γρ ρύζι Καρολίνα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά την σουπιά, αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπούκοβο, προσθέτουμε τη σουπιά, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη και τον ζωμό. Αλατοπιπερωνουμε και μαγειρεύουμε για 10 ακόμα. Προσθέτουμε το σπανάκι και το ρύζι και αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το ρύζι ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Αφαιρούμε από την φωτιά, βάζουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά να δέσει η σάλτσα.