Υλικά (Για 4 Άτομα)
- 4 φιλέτα Συναγρίδας (200 γρ το καθένα)
- 200 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 450 γρ ντομάτα σε μικρό καρέ
- 180 γρ ελιές ροδέλα (ή ολόκληρες χωρίς το κουκούτσι)
- 200 γρ pesto βασιλικού
- αλάτι / πιπέρι
- 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 400 γρ ζωμός λαχανικών
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 4 γρ φρέσκια ρίγανη
- 20 γρ λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά την συναγρίδα και κόβουμε σε λεπτά φιλετάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τα φιλέτα από το ψάρι, αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί και από τις 2 πλευρές για 4 με 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το pesto βασιλικού, την φρέσκια ρίγανη και τέλος το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.