Υλικά (Για 4 Άτομα)
- 1 συσκευασία γαρίδα Νο. 1 αργεντινής καθαρισμένες, μόνο το σώμα
- 1 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγα σπόρια μπούκοβο
- 50 γρ λευκό γλυκό κρασί
- 200 γρ ντομάτα σε μικρά καρέ
- 160 γρ ζωμός θαλασσινών
- 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν
- 160 γρ σάλτσα ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 60 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
- ξύσμα από 1 lime
- 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 600 γρ ταλιατέλες παραβρασμένες
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σκόρδο, μπούκοβο και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα σε καρέ, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, την σάλτσα ντομάτας και αλατοπίπερο.
Βάζουμε τις γαρίδες, δένουμε την σάλτσα με το βούτυρο και προσθέτουμε τις ταλιατελες ανακατεύοντας καλά.
Τελειώνουμε με το ξύσμα lime και το φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο.