Εκτέλεση
Για τα ψάρια
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια και τα ξεπλένουμε.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα πυρίμαχο ταψί με λαδόκολλα. Από πάνω προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού, μια κούπα νερό, αλάτι και ρίγανη. Τρίβουμε καλά τα ψάρια μας ώστε να πάνε τα υλικά παντού και έπειτα στην κοιλιά του κάθε ψαριού βάζουμε από δύο φέτες λεμόνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Για την πατατοσαλάτα
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις είναι έτοιμες, τις κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη, τον χυμό ενός λεμονιού, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Από πάνω προσθέτουμε ξερό κρεμμύδι και φρέσκο μαϊντανό.