Υλικά
- 1 κιλό ( περίπου) χταπόδι
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 100 γρ ντομάτα τριμμένη
- 80 γρ ντοματινια
- 800 γρ κόφτο μακαρονάκι βρασμένο
- 30 γρ ζωμός θαλασσινών
- αλάτι / πιπέρι
- 10 γρ εστραγκόν
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα lime
- 50 γρ βούτυρο
- 10 γρ λευκό ξηρό κρασί
- 50 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 5 γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι, τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με 200 γρ λευκό κρασί, θυμάρι και 1 φύλλο δάφνης, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά.
Όταν μαλακώσει και είναι έτοιμο, κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, μπούκοβο, προσθέτουμε τα ντοματινια και σβήνουμε με λευκό κρασί. Βάζουμε τον ζωμό, την ντομάτα, αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν. Βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε καλά και τελειώνουμε με το βούτυρο, ξύσμα lime και τον μαϊντανό.