Υλικά (Για 4 Άτομα)
- 1 κιλό καλαμάρι κομμένο
- 600 γρ noodles αυγού βρασμένα
- 20 γρ κάρυ σε σκόνη
- 100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 50 γρ φρέσκο κύλινδρο ψιλοκομμένο
- 20 γρ ξύσμα lime
- 50 γρ χυμό λεμονί
- αλάτι/πιπέρι
- 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ γάλα καρύδας
- 10 γρ μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει καλά βάζουμε το καλαμάρι και το ψήνουμε 2,5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από την φωτιά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κάρυ, ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το καλαμάρι, το γάλα καρύδας ,αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 3 περίπου λεπτά να μαγειρευτούν, προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε καλά. Τελειώνουμε με το ξύσμα lime, τον κύλινδρο, το σουσάμι και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.