Χταπόδι Μαρινάτο

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι ξεπαγωμένο
  • 75 γρ ξύδι λευκό βάλσαμο
  • 75 γρ χυμό λεμόνι
  • 500 γρ καλαμποκέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κλωνάρι θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 20 γρ baby Ρόκα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 200 γρ λευκό κρασί, θυμάρι και 1 φύλλο δάφνης, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά.

Όταν μαλακώσει και είναι έτοιμο, κόβουμε σε μικρές λεπτές ροδέλες.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρίναρα και περιχύνουμε το χταπόδι. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μια περίπου ώρα.

Σερβίρουμε με την baby ρόκα από πάνω και λίγο φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.