Υλικά
- 1 συσκευασία γαρίδα αποφλοιωμένη 60 – 80
- 250 γρ ρύζι αρμπόριο
- 500 γρ ζωμός θαλασσινών
- 0,5 γρ σαφράν σε σκόνη
- 100 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80 γρ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 40 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα lime
- 20 λευκό ξηρό κρασί
- 10 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση
- 10 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, βάζουμε τα τοματίνια και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό με το σαφράν ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τον υπόλοιπο ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο και έχει χυλώσει, αφαιρούμε από την φωτιά και τελειώνουμε με το βούτυρο και την παρμεζάνα ανακατεύοντας συνεχώς. Τελειώνουμε με το ξύσμα lime.