Υλικά (Για 4 Άτομα)
- 800 γρ Γλαύκος φέτα
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 40 γρ λευκό κρασί
- 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 150 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού κόκκινη πιπέρια σε μικρά καρεδακια
- 1 κουτ. σούπας άνηθο
- 1 κουτ. σούπας εστραγκόν
- 200 γρ ζωμός θαλασσινών
Εκτέλεση
Λαδώνουμε το ψαρί, αλατίζουμε και προσθέτουμε εστραγκόν, θωρακίζουμε στο τηγάνι, γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά βάζοντας πάλι αλάτι και εστραγκόν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζωμό, την πιπέρια και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Αποσύρουμε το ψάρι και τελειώνουμε στον φούρνο.
Διορθώνουμε την σάλτσα στο τηγάνι προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό, άνηθο, εστραγκόν και ξύσμα. Τελειώνουμε με το βούτυρο να δέσει η σάλτσα.