Κοκκινόψαρο Πλακί

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 800 γρ κοκκινόψαρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 4 κρεμμύδια ξερά
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι το αλατοπιπερώνουμε.

 Το χαράζουμε  από την μια μεριά και το προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης. Σε ένα ταψί βάζουμε τις καθαρισμένες πατάτες, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το μαϊντανό.

 Τα αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το μισό λάδι τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στο ταψί.

Στην συνεχεία προσθέτουμε το ψάρι πάνω από τα λαχανικά και το περιχύνουμε  με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι νερό (όχι περισσότερο γιατί βγάζουν τα λαχανικά) και το βράζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οc για 1 ώρα.

Προαιρετικά ρίχνουμε και φρυγανιά τριμμένη πάνω από το φαγητό μας αν το θέλουμε με κρούστα.