Μακαρονάδα Με Φιλέτο Σολομού, Ντοματίνια Και Βότανα Ελληνικής Γης

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 800 γρ σολομός φιλέτο
  • 600 γρ μίνι πέννες
  • 200 γρ ντοματινια
  • 30 γρ λευκό γλυκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 4 γρ ξύσμα lime
  • 1 γρ μπούκοβο
  • 4 γρ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 50 γρ βούτυρο
  • 10 γρ κρεμά γάλακτος
  • 80 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ ελαιόλαδο
  • 2 γρ σκόρδο
  • 150 γρ ζωμός θαλασσινών

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα από τον σολομό και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μπούκοβο, σκόρδο, τον μισό μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, σοτάρουμε, προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τον σολομό.

Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά βρασμένα ανακατεύοντας καλά. Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και δένουμε την σάλτσα με το βούτυρο και την κρέμα.