Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 2 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
- 2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
- 2 κουτ. της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
- 15 πατάτες μικρές στρογγυλές
- 1 κλωνάρι μαντζουράνα
- μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Σε ένα multi βάζουμε το βασιλικό, το κουκουνάρι, σκόρδο, παρμεζάνα, ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και πολτοποιούμε καλά τα υλικά για να φτιάξουμε τη σάλτσα pesto. Μαρινάρουμε το ψάρι μας με το pesto και ψιλοκομμένο τον κολιανδρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7 λεπτά.
Για τη γαρνιτούρα πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις κόβουμε στη μέση και τις περνάμε απ το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα της μαντζουράνας μέχρι να χρυσίσουν.