Υλικά (Για 4 Άτομα)
- 700 γρ πέρκα φιλέτο καθαρισμένη
- 100 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ ντοματινια κομμένα στην μέση
- 80 γρ φρέσκια mozzarella σε μικρούς κύβους
- 60 γρ pesto βασιλικού
- αλάτι / πιπέρι
- 40 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 200 γρ ζωμός λαχανικών
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 10 γρ ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τα φιλέτα από το ψάρι, αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί και από τις 2 πλευρές για 4 με 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το pesto βασιλικού, την mozzarella και τέλος το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.