Πέρκα Capreze

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά (Για 4 Άτομα)

  • 700 γρ πέρκα φιλέτο καθαρισμένη
  • 100 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ ντοματινια κομμένα στην μέση
  • 80 γρ φρέσκια mozzarella σε μικρούς κύβους
  • 60 γρ pesto βασιλικού
  • αλάτι / πιπέρι
  • 40 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • 200 γρ ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 10 γρ ψιλοκομμένο βασιλικό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τα φιλέτα από το ψάρι, αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί και από τις 2 πλευρές για 4 με 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το pesto βασιλικού, την mozzarella και τέλος το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.