Μπαρμπούνια Σαβόρε

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την μαριναδα

  • 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ ξύδι βάλσαμο λευκό
  • 20 γρ σταφίδες

Εκτέλεση

Σε ένα multi βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Καθαρίζουμε καλά τα μπαρμπούνια, τα αλατίζουμε, βάζουμε λίγο λάδι και τα περνάμε από δυνατή σχάρα να πάρουν χρώμα.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με την μαριναδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

Μπαρμπούνια σαβόρε με σοτέ σπανάκι

Μπαρμπούνια

Τα καθαρίζουμε, τα αλατίζουμε και τα περνάμε από την σχάρα να πάρουν χρώμα.

Μετά τα βάζουμε σε ένα γαστρονόμο  και τα περιχύνουμε με δεντρολίβανο, ελαιόλαδο, σκόρδο και λευκό ξίδι ( χτυπημένα στο robot) και λίγες σταφίδες.

Στο φούρνο στους 170 βαθμούς

Σοτέ σπανάκι

Ελαιόλαδο , φρέσκο κρεμμυδάκι, ντοματινια, αλάτισμα και ελαφρύ σοτάρισμα. Προσθέτουμε το φρέσκο σπανάκι και μόλις σοταρίσει ρίχνουμε χυμό λεμόνι.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε λίγο φρέσκο δεντρολίβανο.