Υλικά για 2 άτομα
-1 συσκευασία μείγμα θαλασσινών ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ
-1 ξερό κρεμμύδι
-1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-10 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
-1 σφηνάκι τσίπουρο
-1 κούπα νερό
-Τον χυμό μισού λεμονιού
-1/2 κουταλάκι ρίγανη
-Αλάτι
-Πιπέρι
-1 κούπα ρύζι μπονέτ + 2 κουτάλια φυτικό βούτυρο
Εκτέλεση
-Πλένουμε πολύ καλά το μείγμα θαλασσινών και το στραγγίζουμε. Επειτα, σκουπιζουμε με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχει καθόλου νερό.
-Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια την ψιλοκομμένη πιπεριά και το κρεμμύδι (χτυπημένο στο μουλτι). Τα σοτάρουμε λίγο μέχρι να μαραθουν και τότε προσθέτουμε το μείγμα θαλασσινών. Σοτάρουμε για μισό λεπτό, ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
-Μόλις πιει τα υγρά του, σβήνουμε με το τσίπουρο και τον χυμό λεμονιού.
-Το ρύζι το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.