Μπακαλιάρος ακέφαλος με ντοματίνια

Προϊόντα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ που θα χρειαστείτε:

 Υλικά για μια συσκευασία:

  • 1 συσκευασία μπακαλιάρος ακέφαλος ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 60 περίπου ντοματίνια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και Μπακαλιάρο Φιλέτο Pollock Ξαλμυρισμένος

Εκτέλεση

– Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

– Χτυπάμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ να λιώσει και το τοποθετούμε μέσα στο μπολ. Επειτα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τι δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, το νερό και το χυμο.

– Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα μισά ντοματινια και τα υπόλοιπα τα κόβουμε στη μέση.

– Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στη μαρινάδα να σταθούν για μια ώρα.

– Αφότου περάσει η προβλεπόμενη ώρα, τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τον ζωμό από τη μαρινάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ντοματινια θα τα προσθέσουμε στα μισά του ψησιματος.

– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά (αναλόγως τον κάθε φούρνο). Μόλις περάσει ο μισός χρόνος, προσθέτουμε σιγά σιγά τα ντοματίνια για να μη σπάσουμε τα ψάρια μας.