Υλικά για μια συσκευασία:
- 1 συσκευασία μπακαλιάρος ακέφαλος ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 60 περίπου ντοματίνια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
- 1 φλιτζάνι νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
– Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
– Χτυπάμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ να λιώσει και το τοποθετούμε μέσα στο μπολ. Επειτα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τι δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, το νερό και το χυμο.
– Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα μισά ντοματινια και τα υπόλοιπα τα κόβουμε στη μέση.
– Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στη μαρινάδα να σταθούν για μια ώρα.
– Αφότου περάσει η προβλεπόμενη ώρα, τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τον ζωμό από τη μαρινάδα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ντοματινια θα τα προσθέσουμε στα μισά του ψησιματος.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά (αναλόγως τον κάθε φούρνο). Μόλις περάσει ο μισός χρόνος, προσθέτουμε σιγά σιγά τα ντοματίνια για να μη σπάσουμε τα ψάρια μας.