Υλικά (Για 4 Άτομα)
- 2 συσκευασίες κοκτέιλ (ΜΙΧ) θαλασσινών
- 600 γρ noodles αυγού βρασμένα
- 20 γρ κάρυ σε σκόνη
- 100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 50 γρ φρέσκο κολιανδρο ψιλοκομμένο
- 20 γρ ξύσμα lime
- 50 γρ χυμό λεμόνι
- αλάτι/πιπέρι
- 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ γάλα καρύδας
- 10 γρ μαύρο σουσάμι
- 100 γρ καρότο σε sticks
- 100 γρ κίτρινες πιπεριές μπαστουνάκια
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο, το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο μέχρι να μαλακώσουν και μετά βάζουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το κάρυ, ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά (ξεπαγωμένα), το γάλα καρύδας ,αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 3 περίπου λεπτά να μαγειρευτούν, προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε καλά.
Τελειώνουμε με το ξύσμα lime, τον κολιανδρο, το σουσάμι και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.